12-03-12

Consumeren

Ik heb ’t gehad met die consumptiemaatschappij. Glanzen je laarzen niet meer? Koop dan nieuwe! Wringt er iets in je relatie tussen jou en je lief? Gooi ze buiten en zoek een nieuw!

Genoeg vis in de zee! Klinkt je dat bekend?

 

Ik voel me wat eenzaampjes vandaag. Klein beetje liefdesverdriet, lastig door mijn ex die de hele week al in mijn dromen ’s nachts rondspookt - met zijn nieuw lief uiteraard, de angst dat ik mijn nieuwe job niet zal aankunnen omdat er heel wat van me verwacht word in heel korte tijd en gewoon .. beetje blue vandaag, nood aan gezelschap. Niet eender welk gezelschap en da’s nu net ’t probleem, ik ken veel mensen maar heel weinig met wie ik graag enkele uurtjes praat of een avond filmpjes kijken mee doorbreng.

 

Weet je nog toen je echte vrienden had op school en niet enkel die van op tv? Series zoals Friends en Sex and the City waarin dertigplussers eindeloos op de bank zitten te klagen over het leven en hun relaties, hebben me doen inzien dat ik in een fantasiewereld bleef hangen. Echte boezemvrienden die je in een suïcidale bui kunt bellen en et wie je nooit seks zult hebben behoren tegenwoordig tot een haast uitgestorven ras dat zorgvuldig beschermd moet worden.

 

Triest maar waar, we worden een volk van eenzame, liefdeloze eenlingen met onze Iphones Smartphones en Blackberries. We negeren de persoon die tegenover ons zit in de trein omdat we sms’en en e-mailen of onze agenda op orde stellen op die polyvalente en peperdure toestelletjes zodat we geen tijd verliezen om later toch maar thuis alleen voor de buis neer te ploffen. Het is o zo makkelijk om iemand uit je leven te airbrushen als hij of zij niet meer aan je verwachtingen voldoet door te veranderen van nummer of ze van je vriendenlijst van facebook te halen.

 

Het gevolg is dat we niet alleen wanhopig en single (happy single my ass!) maar ook nog eens geen vrienden meer hebben. Veel van mijn vroegere beste vriendinnen zijn ondertussen verloofd, getrouwd, samenwonend en/of moeder, dan word ik beoordeeld omdat ik nog niet getrouwd ben en zelfs geen vast vriendje heb. ‘Heb je nog geen kindjes?? Hoe komt het??’, met hun hand voor de mond slaken ze een zucht van meeledeleven. Met die vrouwen heb ik liever geen contact meer.

 

Vroeger ging ik na school of na ’t werk nog es naar de pub of in ’t weekend gaan dansen met vrienden en vriendinnen. Tegenwoordig vergt alleen al het woon-werkverkeer veel stress en bovendien besteden we meer tijd aan onze carrière, fit blijven in de gym en een lekkere maaltijd maken voor één. Zo rijgen de dagen zich monotoom aaneen. Het succes van online chatprogramma’s is veelzeggend, je kunt jezelf een willekeurige persoonlijkheid aanmeten en met volslagen vreemden een intiem gesprek beginnen zonder dat iemand zich gaat storen aan je lange neus, je afgevreten nagels, je korte benen of je bierbuikje. Mijn laptop is naar de winkel voor herstelling en ik gebruik elke minuut die ik kan om toch maar ergens online te kunnen gaan. Ok, dankzij mijn smartphone gaat dat maar slechts heel beperkt. Laptop o Laptop, ik mis je!

 

Kijk, het is van groot belang dat we weer energie steken in vriendschappen die we de moeite waard vinden om te houden, degene schappen die ‘derderangs’ waren want die waren slechts maar dat, en onze echte vrienden of zelfs misschien nieuwe vriendschappen gaan herwaarderen of leren kennen – hoe tijdrovend en ergerlijk ze ook kunnen zijn. Als we dat niet doen, gaan we sombere, troosteloze ouwe dag tegemoet.

 

Willen we echt meedoen met die consumptiemaatschappij? Nieuwe spullen kan je inderdaad kopen, relaties en vrienden niet.

16:26 Gepost door Foxy in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |

True Romance

 

Mijn lief is de beste! Hoe we samen boodschapjes doen in de supermarkt, Uno spelen aan tafel, Nieuwjaar vieren met een uitgebreid feestmaal wij tweetjes thuis om vervolgens vuurwerk te gaan zien op ’t strand, rondlopen in Ikea en plannen maken, door de eerste sneeuwvlokjes lopen alsof die speciaal voor ons uit de lucht komen vallen. Zot van elkaar: kussen, knuffelen, lachen, alles wat je maar kan verstaan onder kleffe romantiek want zo was ik vroeger niet! Eerder een stoere meid die niet huilt bij films (tenzij ik alleen ben) en die liever met haar mountainbike koerst of kickbokst dan aan yoga of pilates doen. Niet dat ik er zo uitzie hoor, integendeel. Menig man hebben zich al mispakt aan mijn onschuldige charmes. Zelf mispak ik me ook telkens bij dat stoer doen van me, ’t gaat me minder goed af eens ik gekwetst ben.

 

Het begon allemaal via facebook, we hadden al 2 jaar sporadisch contact met elkaar maar geen verdere interesse. Tot hij 6 maand geleden wou afspreken in de zin van een ‘niet-date’ zoals hij erop stond het te noemen want onder geen enkele voorwaarde wou hij me versieren, gewoon een vrijblijvende ontmoeting met in ’t beste geval een goeie vriendschap eraan overhoudend. Ik had toch niks te doen die avond en we spraken af om 19u wat verder van waar ik woon, aan de kerk (voor in ’t geval het een complete tegenvaller of freak bleek te zijn, dan zou hij me tenminste niet weten wonen, had mijn telefoonnummer niet en kon hem altijd schrappen uit mijn vriendenlijst van facebook).

 

Zo gezegd zo gedaan, stipt om 19u stond ik te wachten aan de straat bij de kerk (mag ik eraan toevoegen, in de ijzige wind van begin november). Stopt er een auto waar ik stond met een gast erin die zit te wuiven naar me, dat moet hem zijn. Ik haast me om in te stappen, beetje smalltalk uitgewisseld, richting gewezen naar een leuke bistro aan de kaai want hij kent de buurt niet. Auto geparkeerd, uitgestapt en terwijl we naar de bistro wandelen bekijkt hij me vluchtig en zegt ‘dus zo ziet 1m60 eruit’. Ik lach want had mezelf inderdaad zo beschreven zodat hij me zou herkennen. Na enkele wijntjes zaten we allebei te lachen zonder gène, hij imiteerde Jani en ik Astrid Bryan. Bleek dat we allebei houden van accenten imiteren waarin hij trouwens beter in is dan ik dus dat we maatjes konden zijn was duidelijk. Ik vertelde dat ik graag poolde en daar ook best wel goed in was en hij wou wel nog eens afspreken om me uit te dagen.

 

Rond ‘t eind van de week moest hij voor tien dagen naar ’t buitenland voor zijn werk, beetje daarover gezeverd en me dan netjes afgezet in ’t centrum omdat ik na hem nog met een andere vriend afgesproken had. Toen al voelde ik aan dat ik ’t jammer vond dat we allebei onze eigen kant op moesten. Enkele dagen later krijg ik een chatbericht op facebook ‘hey, zin in een partijtje pool? Heb nog enkele uurtjes tijd voor ik vertrek naar Zaventem en wil graag zien of je echt zo goed bent als je beweert ;-)’

Geen idee waarom, maar ik sprong van mijn stoel met een bonzend hart en begon meteen mijn haar te wassen, jeans strijken, pull passen, nee die niet, ander t-shirt, beetje make-up maar naturel genoeg om dat gevoel van nonchalance te behouden terwijl de zenuwen door mijn lijf gierden!

 

Mijn handen trilden van de zenuwen maar had toch gewonnen met 4-1. Achteraf bekeken weet ik niet wie van de twee meer nerveus was. Ik laat hem me afzetten in mijn straat en ’t flapt eruit voor ik het goed en wel besef ‘dus nu ga ik je voor minstens 10 dagen niet meer zien want je bent 3000km verder weg!’ Mijn hand op de opening van ’t portier, hij voorovergebogen met beide handen om zijn stuur. ‘Ik bel je nog op de dag dat ik terugkom, ok?’ We lachen en ik stap uit, zwaai nog even en steek de straat over naar mijn flat. Nog geen 10 minuten later krijg ik een sms ‘wat een kieken ben ik dat ik je niet eens een kus of knuffel gaf, nu heb ik kriebels in mijn buik en ik weet niet waarom!’

En dat was ’t begin van ’t verhaal!

 

Tien dagen liep ik rond met die heerlijke vlinders in de buik, dronken gevoel in mijn hoofd en dolblij telkens wanneer ik een sms kreeg van hem, ’t geluk straalde van mijn glimlach nog voor we elkaar ook maar aangeraakt hadden! Toen we elkaar eindelijk terugzagen liep ‘t een ongelooflijke vaart. Van 2 niet-dates naar een heerlijke relatie, van lachbuien met elkaar, toekomstplannen maken en zalig vrijen voor de open haard naar zware ruzies en meningsverschillen.

 

Tot de verliefdheid even snel verdween als ze gekomen was, van jouw kant toch. Gepaard met vele tranen van mijn kant en gesmeek om ons toch nog een kans te geven maar jij vond ons niet compatibel genoeg om samen te blijven. En dat was ’t bittere einde van ons verhaal.

16:24 Gepost door Foxy in Liefde | Permalink | Commentaren (1) |