12-03-12

True Romance

 

Mijn lief is de beste! Hoe we samen boodschapjes doen in de supermarkt, Uno spelen aan tafel, Nieuwjaar vieren met een uitgebreid feestmaal wij tweetjes thuis om vervolgens vuurwerk te gaan zien op ’t strand, rondlopen in Ikea en plannen maken, door de eerste sneeuwvlokjes lopen alsof die speciaal voor ons uit de lucht komen vallen. Zot van elkaar: kussen, knuffelen, lachen, alles wat je maar kan verstaan onder kleffe romantiek want zo was ik vroeger niet! Eerder een stoere meid die niet huilt bij films (tenzij ik alleen ben) en die liever met haar mountainbike koerst of kickbokst dan aan yoga of pilates doen. Niet dat ik er zo uitzie hoor, integendeel. Menig man hebben zich al mispakt aan mijn onschuldige charmes. Zelf mispak ik me ook telkens bij dat stoer doen van me, ’t gaat me minder goed af eens ik gekwetst ben.

 

Het begon allemaal via facebook, we hadden al 2 jaar sporadisch contact met elkaar maar geen verdere interesse. Tot hij 6 maand geleden wou afspreken in de zin van een ‘niet-date’ zoals hij erop stond het te noemen want onder geen enkele voorwaarde wou hij me versieren, gewoon een vrijblijvende ontmoeting met in ’t beste geval een goeie vriendschap eraan overhoudend. Ik had toch niks te doen die avond en we spraken af om 19u wat verder van waar ik woon, aan de kerk (voor in ’t geval het een complete tegenvaller of freak bleek te zijn, dan zou hij me tenminste niet weten wonen, had mijn telefoonnummer niet en kon hem altijd schrappen uit mijn vriendenlijst van facebook).

 

Zo gezegd zo gedaan, stipt om 19u stond ik te wachten aan de straat bij de kerk (mag ik eraan toevoegen, in de ijzige wind van begin november). Stopt er een auto waar ik stond met een gast erin die zit te wuiven naar me, dat moet hem zijn. Ik haast me om in te stappen, beetje smalltalk uitgewisseld, richting gewezen naar een leuke bistro aan de kaai want hij kent de buurt niet. Auto geparkeerd, uitgestapt en terwijl we naar de bistro wandelen bekijkt hij me vluchtig en zegt ‘dus zo ziet 1m60 eruit’. Ik lach want had mezelf inderdaad zo beschreven zodat hij me zou herkennen. Na enkele wijntjes zaten we allebei te lachen zonder gène, hij imiteerde Jani en ik Astrid Bryan. Bleek dat we allebei houden van accenten imiteren waarin hij trouwens beter in is dan ik dus dat we maatjes konden zijn was duidelijk. Ik vertelde dat ik graag poolde en daar ook best wel goed in was en hij wou wel nog eens afspreken om me uit te dagen.

 

Rond ‘t eind van de week moest hij voor tien dagen naar ’t buitenland voor zijn werk, beetje daarover gezeverd en me dan netjes afgezet in ’t centrum omdat ik na hem nog met een andere vriend afgesproken had. Toen al voelde ik aan dat ik ’t jammer vond dat we allebei onze eigen kant op moesten. Enkele dagen later krijg ik een chatbericht op facebook ‘hey, zin in een partijtje pool? Heb nog enkele uurtjes tijd voor ik vertrek naar Zaventem en wil graag zien of je echt zo goed bent als je beweert ;-)’

Geen idee waarom, maar ik sprong van mijn stoel met een bonzend hart en begon meteen mijn haar te wassen, jeans strijken, pull passen, nee die niet, ander t-shirt, beetje make-up maar naturel genoeg om dat gevoel van nonchalance te behouden terwijl de zenuwen door mijn lijf gierden!

 

Mijn handen trilden van de zenuwen maar had toch gewonnen met 4-1. Achteraf bekeken weet ik niet wie van de twee meer nerveus was. Ik laat hem me afzetten in mijn straat en ’t flapt eruit voor ik het goed en wel besef ‘dus nu ga ik je voor minstens 10 dagen niet meer zien want je bent 3000km verder weg!’ Mijn hand op de opening van ’t portier, hij voorovergebogen met beide handen om zijn stuur. ‘Ik bel je nog op de dag dat ik terugkom, ok?’ We lachen en ik stap uit, zwaai nog even en steek de straat over naar mijn flat. Nog geen 10 minuten later krijg ik een sms ‘wat een kieken ben ik dat ik je niet eens een kus of knuffel gaf, nu heb ik kriebels in mijn buik en ik weet niet waarom!’

En dat was ’t begin van ’t verhaal!

 

Tien dagen liep ik rond met die heerlijke vlinders in de buik, dronken gevoel in mijn hoofd en dolblij telkens wanneer ik een sms kreeg van hem, ’t geluk straalde van mijn glimlach nog voor we elkaar ook maar aangeraakt hadden! Toen we elkaar eindelijk terugzagen liep ‘t een ongelooflijke vaart. Van 2 niet-dates naar een heerlijke relatie, van lachbuien met elkaar, toekomstplannen maken en zalig vrijen voor de open haard naar zware ruzies en meningsverschillen.

 

Tot de verliefdheid even snel verdween als ze gekomen was, van jouw kant toch. Gepaard met vele tranen van mijn kant en gesmeek om ons toch nog een kans te geven maar jij vond ons niet compatibel genoeg om samen te blijven. En dat was ’t bittere einde van ons verhaal.

16:24 Gepost door Foxy in Liefde | Permalink | Commentaren (1) |

Commentaren

Nou,beetje triest einde maar pracht verhaal,ikzelf geloof in de ware liefde,maar jij weet wel waar ik over praat. Ik zou zeggen doe zo voort,ik ben zeer benieuwd naar je volgende colum,ik wacht vol spanning. En echte liefde bestaat,daar ben ik zeker van.......

Gepost door: mario | 12-02-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.