26-11-10

Konijn

Na lang aandringen van een vriend van me zat ik uiteindelijk net op ’t terras van zijn bistro.

Saai, helemaal alleen aan een tafeltje terwijl iedereen rondom me per twee of vier was.  Geen probleem, ik heb allang geleerd naar de horizon te staren en doen alsof het mijn keuze is om alleen te zitten, zonder iemand om mee te praten. Anderzijds heb ik ook ervaren dat ik me soms prettiger voel alleen dan met een veeleisend gezelschap.  Veeleisend in de zin dat je enorm veel moeite moet doen om interesse te tonen of het gesprek op gang te houden..

Ik ben sinds een klein jaar terug single en eindelijk heb ik opnieuw interesse in andere mannen. Een man heeft ook zijn leuke kantjes zoals het vuilnis van 3 hoog naar beneden slepen.

Nu zit ik op dat terras en twee yups naast me praten zodanig hard dat ik wel móet luisteren naar hun gesprek. Ze werken allebei voor eenzelfde bedrijf en de jongste van hen is pas tot manager benoemd.  Met trots legt de senior zijn smartphone op tafel, waarop de jonge yup zijn Blackberry bovenhaalt.

De jongste had ’t luid lachend over hoe hij zijn team afblafte terwijl de oudste ’t had over hoe sexy zijn secretaresse was, volgens hem was ze binnenkort ‘in zijn pocket’. Ziek werd ik van hun babbels en was van plan mijn koffie op te drinken en weg te wezen tot ik het konijn in ’t vizier kreeg.

Blauwe ogen, zwart haar. Hij keek naar mij en lachte, ik keek naar hem en lachte terug.  Ik bestelde nog een koffie die hij kwam brengen, met een extra koekje dat ik niet opat want ik ben op dieet. Toen ik wou betalen zei hij dat ’t op het huis was, met een knipoog.  Er is ineens veel volk op ’t terras want de regen is gestopt en de zon schijnt volop dus hij heeft veel werk.

Dief die ik ben steel ik zijn blik en laat hem niet los tot hij terug binnen is. Da’s voor ’t eerst want ik ben anders heel timide en laat een ander het werk doen. Maar ik heb niks te verliezen.

Na drie koffie's waarvan ik lichtjes hyper werd, vraagt hij mijn telefoonnummer. Wanneer ik het hem wil geven, heeft hij geen papier bij om op te noteren. ‘Zou dit het lot zijn’, vraagt hij nog, maar komt even later terug met papier om mijn nummer te noteren. Van het lot trek ik me wat dit betreft niks aan, hij is op vakantie en ik ben terug single.

Ik heb niet de behoefte om me te binden aangezien ik net over iemand ben om wie ik heel veel gaf, nu niet meer.

Betekent niet dat mijn vrouwelijke behoeftes ook met hem verdwenen zijn. Dit is een knappe gast, iemand waar alle vrouwen achter lusten, een konijn. Zo noemen wij West-Vlaamse vrouwen een mooie man.

Konijnen zijn in mijn ogen heel erg lekker, om te vangen, bewonderen en uiteindelijk consumeren of in mijn geval weer vrij te laten. Goed voor even maar niet voor lang.

Konijntjes zijn nerveus, bang. Daarom vluchten ze zodra ze iemand zien. Zoals het konijn met de blauwe ogen en zwart haar, goed tot eind september. Goed voor in de kookpot ..

18:45 Gepost door Foxy | Permalink | Commentaren (3) |