24-08-05

Wonder of lesbo?

Ik ben zeer katholiek, weet je.  Niet in die wijze dat ik naar de kerk ga, dagelijks bid of een kruisje om mij hals draag.  De kerk stelt mij teleur, zoals de meeste instituten die enige macht bezitten.  De paus is nog een grotere ontgoocheling want met vele van zijn ideeën ben ik niet over te spreken.  Een kruisje?  Jah, als sierraad – bezet met (nep)diamanten.  Jezus was een timmerman en dronk uit een houten beker, waarom moet de paus dan een gouden beker hebben en al die dure gewaden dragen?  Precies.

Toch is mijn geloof een houvast, vooral in tijden van nood.  Let op, het gebeurde dat ik God dankte voor mijn geluk op dagen dat alles goed ging.  Omdat er echter steevast regen na die zonneschijn opdook, heb ik dat danken achterwege gelaten.  Bijgelovig, zeg maar.

Een uur geleden bad ik tot God.  Ik zei: ‘Vader, laat ons niet meer bullshitten over dingen die er niet toe doen en doe eens wat voor me.  Ik ben een bitch maar ik heb ook mijn goeie kanten: ik steun de armen, ik doneer maandelijks aan Artsen Zonder Grenzen, ik help dieren en mensen in nood.  Geef mij een mirakel om mijn geloof in u te herstellen.  Geen geld, geen materiële vondsten en zelfs niet De Ware tegenkomen, gewoon een manier om me te bewijzen dat u me hoort.

 

Toen kwam ik een engel tegen.  Of een lesbo.  Het gebeurde als volgt, ik raapte al mijn moed samen om te gaan wandelen aan het strand.  Ik was in diepe gedachten verzonken en met tranen in de ogen naar de grond kijkend, toen een dame mij aansprak.  Een Française.  Ze vroeg me waar ze bloemen kon kopen.  Ik wees haar de bloemenwinkel aan de overkant aan en zei dat die pas binnen tien minuutjes opendeed omdat ze in middagpauze waren.  Ze was klein, misschien anderhalve meter lang, ze was nogal zwaar opgemaakt rond de ogen en had kort, rossig haar.  Ik droeg een zonnebril maar had het gevoel dat ze dwars door me kon kijken met haar helderblauwe ogen.  ‘Dommage qu’il n’y a rien ouvert ici sinon je vous offrirais un café’, zei ze.  Door de aangeleerde gereserveerde houding ging ik er niet op in en zei ik ‘Désolée madame, encore dix minutes de patience’.  Ze bedankte me uitbundig en ik nam beleefd afscheid.  Toen ik me omdraaide had ik er spijt van dat ik zo afstandelijk deed.  Wie weet had ze goeie raad voor me, wie weet wat voor bijzonders die dame te melden had.  Misschien had ze wel iets te betekenen in mijn leven.  Misschien was dit het mirakel en heb ik me ervoor afgesloten.  Ik zal het nooit weten.

 

Ik troost me met de domme verklaring dat ze hoogstwaarschijnlijk lesbisch was en op me viel, Goddank dat ik niet met haar ben meegegaan.  Wie weet wat voor dingen ze wou doen met me.

 

Ik geloof in engelen, echt waar.  Ik heb er al es één ontmoet.  Toen ik nog in Schotland woonde, nam ik de bus in een deel van Glasgow die ik niet kende.  Ik wou betalen met een briefje van tien pond maar de chauffeur beet me bits toe dat ik enkel kon betalen met gepast geld.  Geschokt door zijn houding draaide ik me om om van de bus te stappen, toen een meneer achter me mij een zachte por gaf en tegen de chauffeur zei ‘No worries, I’ll pay for her’.  Ik ging zitten in de veronderstelling dat die meneer naast me zou komen zitten en een praatje maken, mijn telefoonnummer vragen of toch tenminste tien pond kon wisselen voor hetgeen hij betaald had voor me.  Maar hij liep me voorbij en knikte beleefd met zijn hoofd naar me, zonder woorden.  De volgende halte stapte hij uit.  Ik heb hem nooit meer gezien maar mijn dag kon niet meer stuk omdat ik gewoon wist dat ik een engel ontmoet had.

15:13 Gepost door Foxy | Permalink | Commentaren (7) |

Commentaren

ha! alsof jij je "mannetje" niet zou kunnen staan :-)
nee, soms heb ik dat ook: wat is de betekenis van korte op het eerste zicht nietszeggende ontmoetingen met mensen?
welke kansen heb ik daardoor gemist?

Gepost door: lord cms | 24-08-05

Reageren op dit commentaar

Engeltjes bestaan echt. Ik kan het weten want ik heb er zo een paar thuislopen :-)

Gepost door: yapede | 24-08-05

Reageren op dit commentaar

raar.. maar ik zou een spurt genomen hebben...ik hou niet van opdringerige mensen..er gebeuren zo'n rare dingen tegenwoordig!

Gepost door: chinezeke | 24-08-05

Reageren op dit commentaar

ik bedenk me net een ticketje naar de hemel...
ik zou er met je om vechten!

Gepost door: ac | 25-08-05

Reageren op dit commentaar

Dat stokje, dat is in orde gekomen hoor :-). Ga maar eens kijken.

Gepost door: yapede | 25-08-05

Reageren op dit commentaar

Er zijn zo van die mensen die je nooit vergeet... Heb er ook al tegengekomen in mijn leven. :-)

Gepost door: Lara | 26-08-05

Reageren op dit commentaar

piep hei.. vroeg me af hoe het met je was..
ik geloof ook in god.. maar in mijn god.. niet wat opgelegd wordt..
durf ook soms eens bidden.. heb tijden enkel HELP gebeden en mijn gebeden zijn verhoord.. dank hem daarvoor want het was een ramp hoe het er met mij aantoe ging..
big kiss

Gepost door: moi | 27-08-05

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.