15-08-05

Gevloerd

Enkele maanden geleden benaderde één van de bodybuilders me in de gym.  Ik was mijn buikspieroefeningen aan ’t doen toen hij op het matje naast mij neerplofte, terwijl er vijf andere lege matten klaarlagen op een veiliger afstand van mij.  Het is als wanneer de hele bus leeg is op één andere passagier na, die precies de stoel naast jou kiest.  Zie je, ik hou erg aan mijn persoonlijke ruimte.  Wanneer mensen die ik niet ken binnen mijn territorium komen, word ik nerveus.  Indien ik behoefte heb aan intimiteit geef ik dat zelf wel aan. 

Hoe dan ook, Mister Muscles is niet erg verbaal dus loert hij maar wat tot ik hem uiteindelijk ook aankijk en uit beleefdheid maar tegen mijn zin glimlach.

‘Kom je hier vaak?’, vraagt hij, met een verrassend hoge stem voor zo’n spierbal.

Allereerst knap ik af op mannen die dát vragen want hoe afgesleten is dat zinnetje?  Samen met ‘ken ik jou niet van ergens?’.  Ten tweede weet hij wel dat ik hier vaak kom want we zien elkaar hier minstens driemaal per week, al twee jaar aan een stuk.  Nu ben ik die dag nogal in een klotehumeur en daardoor allerminst in de stemming om versierd te worden dus in plaats van zijn poging tot conversatie aan te moedigen zeg ik hooghartig: ‘Nee hoor, ik ben pas lid sinds vandaag’, waarop ik hem achterlaat op zijn matje.

 

Erg toevallig moet hij tegelijkertijd elk toestel gebruiken waarop ik train dus blijft hij gedwee naast me staan wachten tot ik klaar ben.  Een lamme poging om contact te maken, waar ik niet op inga.  Kijk, als iemand vriendjes wil maken moeten ze maar hun mond opendoen in plaats van te staren tot je uit medeleven zelf wat zegt.  Op een bepaald moment gebruik ik iets té zware gewichten en net voor ik door mijn benen zak, snelt hij te hulp om ze uit mijn handen te nemen.  Hij kijkt fier alsof hij een kus verwacht voor zijn redder in nood-gedoe.  ‘Dank je wel maar het was niet nodig, ik had het nog onder controle.’, zeg ik bitsig en laat hem staan met de halters in zijn armen.  Hij roept me nog na: ‘Sorry hoor, ik wou je gewoon een handje helpen!’

 

Omdat ik mijn training altijd afsluit met cardio, ga ik op de treadmill staan om vijf kilometer te lopen.  Ik heb altijd mijn muziekje, mijn gsm en flesje water bij me op de loopband.  Niet dat ik kan telefoneren terwijl ik het hart uit mijn lijf loop, maar het is een domme gewoonte om hem altijd en overal bij te hebben – zelfs naar het toilet.  Ik stretch, ik wandel, ik loop en ik ren en ik voel me goed.  De adrenaline heeft een gunstig effect op me en ik glimlach terwijl ik op het knopje druk om te versnellen. 

 

In het venstertje van mijn gsm zie ik vaag een schaduw en ik poog over mijn schouder te kijken omdat ik haast zeker weet dat het de spierbal is die op het toestel achter me staat.  De gedachte dat hij mijn billen ziet schudden geeft me de kriebels en om me ervan te verzekeren dat hij het niet is, neem ik mijn mobieltje in de hand en kijk via het spiegelbeeld wie achter mij staat.  ‘Wat slim van me’, denk ik nog, ‘helemaal James Bond style’.  En dan gebeurd het, als in slow motion.  De gsm glijdt uit mijn zwetende hand en valt voor mijn voeten.  Ik struikel en probeer me tevergeefs nog recht te houden.  Aan tien kilometer per uur word ik van de loopband geslingerd en land hard op mijn rug, nét voor de voeten van de spierbal achter me.  Met het schaamrood op mijn wangen kijk ik omhoog.  ‘Dag’, zeg ik met een klein stemmetje.  ‘Geen hulp nodig zeker?’, vraagt hij bitter.  Hij doet niet eens de moeite om me op te rapen en ik neem het hem niet kwalijk.  Soms kan je beter een helpende hand aannemen want voor je ’t weet heb je ze nodig om je op te vangen.

 

Toch blijft het een idioot.  Je helpt immers áltijd een dame in nood.

11:40 Gepost door Foxy | Permalink | Commentaren (7) |

Commentaren

idioot of niet hilarisch! echt, super!
zie de bridget jones scène volledig voor me!
merci, echt, superhard lachen, sorry meid.

Gepost door: ac | 15-08-05

Reageren op dit commentaar

zou precies een scène uit mijn leven kunnen zijn... ;o)

Gepost door: Anne | 15-08-05

Reageren op dit commentaar

erg vervelend! het is zoiets als stuikelen op straat..je bekijkt razend het losliggende object (ook al is er geen en zijn het je eigen stomme poten) kijkt vlug om je heen en wandelt verder alsof er heen wolkje aan de lucht hangt!
Wat die mottige spiermoeffel betreft...lap hem aan je laars!

Gepost door: chinezeke | 15-08-05

Reageren op dit commentaar

piep mannen zijn toch wel rare wezens..
vrouwen zijn niet moeilijk te begrijpen.. wij willen dat niet.. maar mannen willen dat door hun lager zittend verstand niet inzien..
maar er zijn uitzonderingen..
lang leve de uitzondering
;)

Gepost door: moi | 15-08-05

Reageren op dit commentaar

Die echte gentlemen, bestaan die dan niet meer???

Gepost door: yapede | 15-08-05

Reageren op dit commentaar

Dat had ik toch niet teogegeven, dat ik net zijn hulp nodig had :oD
De koppigheid van een vrouw!

Gepost door: Tinkerbell | 18-08-05

Reageren op dit commentaar

Helaba sinds wanneer haal jij je bekentenissen terug van je blogje af?
Enfin, je zal wel gelijk hebben.
Sterkte

Gepost door: yapede | 18-08-05

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.