29-04-05

De prutser

Lang geleden had ik heel kort iets met één van de bodybuilders uit de gym, over wie ik es zei dat ik ze niet kon uitstaan, nota bene.  Het is niet voor het eerst dat ik aanpap met iemand voor wie ik aanvankelijk niet meer dan minachting voel, kijk maar naar die van het pasta-incident om er maar één te noemen.  Volgens mij doen ze gewoon extra hun best wanneer ze merken dat er niks te versieren valt.  Dat extraatje doet het ‘m dan voor mij. 

Deze meneer had iets met prutsen.  Vooral aan mij.  Heel prettig wanneer men mijn schouders masseert of in mijn haar naar luisjes zoekt, die ik niet heb.  Ik vond het altijd zalig toen we op school jaarlijks naar het medisch centrum moesten om daar ons hoofd te laten onderzoeken op luizen en neten.  Alle meisjes kwamen met verward haar en slaperige glimlach terug van dat onderzoek, mezelf inclusief.

 

Het was een heel stuk minder wanneer hij denkbeeldige mee-eters ontdekte op mijn huid en erop stond die uit te knijpen.  ‘Wat zie ik daar?’, riep hij dan, waarop ik haast een paniekaanval had bij de gedachte aan een vogelspin die over me kruipt.  Dat komt voorts uit mijn spinnenfobie.  ‘Wat?  Wat zie je?  Is het een beest?  Zit er een beest op mijn gezicht?’

‘Een mee-etertje!’

Paniek maakt plaats voor verontwaardiging.

‘Onmogelijk, die heb ik niet.’

Ik ben van mening dat ik gezegend ben met een gave huid, mede dankzij L’Oreal-want-ik-ben-het-waard.

‘Geloof je me niet?  Goed.  Laat ‘m dan maar groeien, tot ie helemaal dik wordt en je huid opvreet.’

Dat werkt.

‘Vooruit, maar snel  wezen en doe me geen pijn’.  Hij zet zijn vingers op mijn wang en begint hard te knijpen, tot ik het uitschreeuw van de pijn.

 

Zelf word ik liever niet geconfronteerd met dergelijke intimiteiten, tenzij van mezelf.  Zo was er dat meisje waarmee ik op school zat.  Ze had altijd een enorme groenbruine, verse snottebel uit haar neus hangen.  ALTIJD.  Mijn maag keerde wanneer ik ernaar keek dus deed ik altijd alsof ik iets op de grond aan het zoeken was wanneer ze met me praatte.  Ze had ook een erg onaangename lichaamsgeur.  ‘Ben je iets kwijt?’, vroeg ze dan lief en ging heel dicht bij me staan.  Iedereen vermeed haar.  We noemden haar Stinky Snotty.  Kinderen zijn zo gemeen.  En toch ben ik nog steeds blij dat ik niet naast haar hoefde te zitten.

 

Meneer Bodybuilder keek bedenkelijk en mompelde: ‘Wat raar, het komt niet mee.’  Ik liep naar de badkamer en keek in de spiegel.

‘Wat raar?  Jah, dat komt omdat het een sproetje is!’, riep ik boos terug.  ‘Oh.  Sorry dan.  Verkeerd gezien.’

Op wraak belust en met mijn pincet in de aanslag ging ik op zijn schoot zitten.  ‘Weet je trouwens dat doorlopende wenkbrauwen helemaal uit de mode zijn?’  Voor hij kon protesteren begon ik te plukken, waarop hij me meteen van zich afschoof zodat ik op de grond viel.  ‘Au!  Doe eens normaal, weet je wel hoe pijn dat doet?’

‘En dat noemt zich een man.  Je hebt  me net een blauwe plek bezorgd op mijn wang, hoorde je mij soms huilen?’  Wat een prutser.

Je zou kunnen stellen dat je elke vorm van schroom elimineert door op die wijze met elkaar om te gaan, maar hoe intiem kan je eigenlijk zijn zonder dat de romantiek verdwijnt?  Terwijl mijn zus er bijvoorbeeld geen probleem mee heeft om op de pot te zitten terwijl haar vriend in bad zit, hou ik liever mijn persoonlijke hygiëne voor mezelf.  Zo zal ik bijvoorbeeld nooit met een blauw kleimasker in de zetel zitten wanneer hij thuis is, ondertussen het haar vanop mijn benen epileren of teennagels knippen.  Ik realiseer me wel dat hij weet dat ik niet altijd naar rozen ruik maar dat betekent daarom niet dat ik ga toegeven dat ik winden laat.  Daarentegen ken ik koppels die zo proberen te raden wat ze die dag gegeten hebben.

 

Noem me oppervlakkig of preuts maar ik zit liever in mijn neus wanneer ik alleen ben en ik heb er zo’n enorme moeite mee om op de pot te zitten wanneer hij in de buurt is.  Ach wat, ik heb er gewoon moeite mee om op gelijk wiens wc te zitten.  Misschien is het gewoon een kwestie van elkaar voldoende te kennen.

 

Mijn huidig vriendje zit naast me terwijl ik dit schrijf, televisie kijken.  ‘Schatje?’, zeg ik met honingzoete stem.

‘Wat is er?’

‘Ik denk dat ik luisjes heb.’
10:40 Gepost door Foxy | Permalink | Commentaren (4) |

23-04-05

Ziekjes

Ik heb al een hele tijd niks meer geschreven, dat komt omdat ik het erg druk had met vanalles.  Ook nu vrees ik dat er niets nieuws bijkomt want ik heb keelontsteking met koorts.  Leuk voor een zaterdagavond.
 
'Mijn' Valentijn komt uit ergens in de Westhoek (Diksmuide indien ik 't mij goed herinner).  Ik kan echt niet meer op zijn achternaam komen .. hij is ongeveer 27 jaar.
 
Het stokje met 'toon je heupen' kan ik helaas niet opvolgen aangezien ik niet over een digitale camera beschik.  Ik heb wel de vrijheid genomen om iets soortgelijks te zoeken op 't internet.
 
Tot gauw, van zodra ik weer kan slikken zonder in elkaar te krimpen van pijn.

19:21 Gepost door Foxy | Permalink | Commentaren (8) |

13-04-05

Zullen we haar Tsunami noemen?

Poppe Lowieke.  Zo heet de zoon van Karel Deruwe, BV en acteur uit Familie.  Mijn moeder kan het weten, ze leest Dag Allemaal en kijkt naar Thuis en Familie.

 

Ik kan alleen maar blij zijn dat ik geen lerares ben zodat ik geen namen moet afroepen in de klas.  Sinds de populariteit van de Beckham’s zijn de Romeo’s alom, ook in België.  Madonna heeft zoals gewoonlijk een trend geset met Lourdes, nu is heel celebretyland in de ban van plaatsnamen om aan hun nageslacht op te dragen: Paris, Brooklyn, Milan, Cairo, Sienna, London of gewoon een compleet land: India.  Binnenkort zullen de maanden aan de beurt zijn, gevolgd door dagen van de week en hoe lang nog voor iemand gedoopt wordt tot Alfie?

 

Het lijkt erop alsof ouders hun kind een opvallende naam geven om zelf des te meer op te vallen.  Namen zijn toch niet niks verdorie, je moet er je hele leven mee rondlopen!  Ik kan het weten want ik heb ook een ongewone naam, die iedereen blijft verkeerd uitspreken.  Toen ik klein was, werd ik er mee gepest en wou ik gewoon Sofie of Elke heten.  Toen ik klein was vonden we Jaap grappig want in onze klas was er een Kristof, Björn, Pieter, Nathan, Elke, Evy, Sandra, Ann, Rebekka en andere ‘normale’ namen.  Nu ik echter groot ben, draag ik mijn rare naam met trots.

 

Olivia, Luna, Milla en Liam vind ik prachtig.  Minder mooi vind ik Troy, Tristan en Phinnaeus (zoon van Julia Roberts).

 

Valentijn is uniek maar niet iedereen kan ‘m dragen.  Ik zat op school met een Valentijn.  Hij zat in een band en had lang haar en een uitstekend gevoel voor humor zodat hij ongedwongen populair was bij iedereen.  Díe jongen kon Valentijn heten zonder zijn gezicht te verliezen.  Zo vind ik ook dat je enkel Coco kunt heten als je aan ’t hoofd staat van het Chanel imperium of als je een staart hebt en uit een bakje eet.  Je kunt je eerstgeborene ook altijd noemen naar de hond uit je kindertijd: Piper, Ryder, Rumer, Hopper, Hunter want dat is in Amerika meer politically correct dan je zoon Afghanistan of Irak te noemen.

 

Hier volgen nog enkele waar ik mijn wenkbrauwen bij optrek: Merlijn, Sem, Toy, Splinter, Storm, Billy-Toulouse, Bloeme, Zion Noah, Yaro Nesta, Uriel-Bee, Cosmo, Tita Johanna, Sterre, Chinouk, Lobke, Toto, Kiki, Teddy, Dré, Appel, Cash.  De prijs van meest idiote naam voor een kind geef ik met plezier uit naar de trotse ouders van: Ireland!15:32 Gepost door Foxy | Permalink | Commentaren (6) |

05-04-05

Still in love

Wanneer ik zijn stem hoor, tintelt het in mijn buik.  Wanneer ik hem zie, tril ik op mijn benen.  Wanneer hij me kust, is alles goedgemaakt.
 
Ik hou van zijn geur (maar niet onder zijn armen), ik zou het liefst zijn geur in een flesje stoppen en mezelf ermee besprenkelen zodat ik het gevoel heb dat hij nooit veraf is.  Ik hou van zijn diepe, lage stem, vooral wanneer hij kreunt als we vrijen maar niet als hij 'I believe in you' van Kylie Minogue zingt want dan moet ik lachen tot mijn buik pijn doet.  Ik hou van de lachrimpeltjes rond zijn ogen, van zijn lippen, van zijn tong, van zijn tenen (zelfs die kleine met dat misvormd nageltje).  Ik vind het niet fijn wanneer hij me kietelt maar stiekem toch.
 
Ik ben nog steeds verliefd op mijn lief en hij op mij.  We hebben allebei een moeilijk karakter maar kunnen niet zonder elkaar, soms ook niet met elkaar.
 
Hij werkt vaak op mijn zenuwen en ik op de zijne.  Hij staat erop dat we elk onze eigen ruimte behouden om te sporten en socializen, terwijl ik het liefst van al zou gaan hardlopen met hem naast me en socializen met hem aan mijn hand.
 
Hij zegt: 'bitch' en ik knip beredeneerd zijn foto's in stukken.  Ik zeg: 'domme lul' en hij trekt hard aan mijn haar.  Drie dagen en drie nachten huilen, daarna vallen we weer in elkaar's armen, vol beloftes van eeuwige liefde en compromissen.  We drijven elkaar tot aan de grens van het hellevuur en nu weer tot aan de zevende hemelpoort.
 
Nu ga ik een ijsje eten want de zon schijnt, op mijn roze wolkje.
 
 

14:37 Gepost door Foxy | Permalink | Commentaren (9) |