30-01-05

Bikini

Ik had zonet de pijnlijkste lunchpauze ooit.  Het is mei, de zon schijnt en de zomerkleren komen uit de kast.  Reden te meer om overtollig lichaamshaar weg te werken.  Voor een vrouw is dat nagenoeg al het haar dat niet boven op het hoofd groeit. 

Even snel naar het schoonheidssalon dus om de haren van mijn intiemste plekje te laten verwijderen.  Lig ik daar met de benen gespreid terwijl mijn wax-euse levendig praat over hoe blij ze is dat het weer zomer wordt.  Ik nu even niet.  Na de wax weer wel.

‘Tot hoe ver wil je ’t hebben?’, vraagt ze.  ‘Doe maar alles eraf,’ zeg ik stoer, ‘ik wil enkel een dun streepje.’  Net zo makkelijk, alsof je bij de slager staat en een reep spek bestelt.  Haar gezicht vertrekt in een pijnlijke uitdrukking.  ‘Weet je ’t zeker?’  Ik knik bedeesd, minder zeker van mezelf.  ‘Ik hoop maar dat je een hoge pijndrempel hebt.’  Enkele ogenblikken later voel ik de warme was op mijn huid, wat helemaal niet onprettig is.  Ze legt er een zacht doekje op waarover ze wrijft met haar vingertoppen en heel even geniet ik hiervan.  Tot ze in één snelle beweging het doekje eraf rukt en alle haartjes daaronder mee sleurt en dat herhaalt ze zo’n twintig keer, tot alles weg is behalve een mooi dun streepje.  Ik richt mijn hoofd op en kijk ernaar, als een trotse moeder die net een pijnlijke bevalling achter de rug heeft.  ‘Ziet er goed uit, dank je.’  ‘Volgende keer zal het minder mijn doen want nu de wortels eruit zijn groeien de haartjes veel zachter terug, wat gemakkelijker te verwijderen is.’

Ik knik en glimlach.  Fijn om te weten.  Ik betaal haar tien euro en huppel terug naar kantoor, waar ik ietwat wijdbeens aan mijn bureau plaatsneem.  Later, op het toilet, kijk ik alles nog eens na en stel vast dat ze toch teveel heeft laten staan.  Volgende keer moet ik strenger zijn: alles eraf, hoe zeer het ook doet.

 

Mannen hebben het gemakkelijker.  Die hoeven over het algemeen niet te lijden zoals wij vrouwen dat doen.  Mannen moeten nooit van hun leven de pijn van een kind te baren ondergaan.  Ze hoeven hun lompe voeten nooit in fijne stiletto’s met punttop te persen om vervolgens met blaren en eksterogen rond te lopen.  Niemand zal er wat van zeggen als ze het haar op, onder en tussen hun ledematen laten staan en ze hoeven nooit ofte nooit het maandelijkse bloedbad en de daarmee gepaard gaande krampen te doorstaan.  Ik ben helemaal vóór het opnieuw invoeren van de militaire dienstplicht.  Daar werden ze op zijn minst nog onderworpen aan lichamelijke ontberingen en de regels van brute sergeanten.

 

Tja.  ‘Schoonheid doet lijden’, zegt mijn moeder.  Andere dingen ook.  Zo had ik mijn aller-onprettigste lunch enkele jaren geleden.  Die keer dat ik met een vriendje aan tafel zat.  Ik had net een grote hap pasta in mijn mond gestoken toen ie zei dat ie verliefd was op iemand anders.  De tagliatelle al pommodore bleef in mijn keel hangen en ik stikte zowat.  Om de vernedering compleet te maken moest de klootzak met zijn vingers in mijn mond zitten om de slierten eruit te trekken terwijl de tranen langs mijn wangen liepen.  Nodeloos om te zeggen dat ik dat restaurant nooit meer bezocht heb.  Díe moesten ze maar eens waxen, tussen zijn benen.  Héél langzaam, zodat ie in zijn verdere leven nooit meer zin heeft in seks.  Alles eraf, zonder medelijden!

 

21:06 Gepost door Foxy | Permalink | Commentaren (5) |

Commentaren

Verbaasd over reactie?? Allez, je was toch niet verbaasd dat je een reactie kreeg zeker? Jij kan zo mee in het rijtje van de Bridget Jonesen, de Sex and the City's en de Sophie Kinsella's!!

Deze stukjes zouden vb. niet misstaan in de Glam It of Flair of Touché hoe heten al die boekjes...

Gepost door: liza | 31-01-05

Reageren op dit commentaar

Ja hallo Mannen hebben het makkelijker...tsss, mannen moeten niet lijden....pffft,... euh... ;-)
Toffe tekstjes trouwens... Je schrijft vlot, hopelijk hou je het lang vol. Welkom in blogland.

Gepost door: Péke | 31-01-05

Reageren op dit commentaar

Waw Thanks you guys, dit motiveert meer dan in mijn eentje zitten schrijven. Familie leest niet graag en mijn vriendinnen zijn niet objectief genoeg dus dit helpt echt. Heb mijn schrijfsels al aan tal van boekjes voorgesteld maar geen één die ervan wil weten .. dus is 't voor jullie!

Peke, ik zal effe informeren naar welke pijnlijke affaires mannen moeten doorstaan. Enige tips?

Foxy x

Gepost door: Foxy | 31-01-05

Reageren op dit commentaar

pijnlijk... is het als je je moet scheren en de batterijen van je oplaadbaar scheerapparaat zijn bijna op, zodat het toestel bij die net iets langere baardhaar blokkeert en zich tegen je gezicht aanrukt, het desbetreffende haartje half uit zijn kom sleurend. Brrrrrrr

Gepost door: Moe | 31-01-05

Reageren op dit commentaar

Euh vanalles he. Maar moe geeft daar al een goed voorbeeld :-)

Gepost door: Péke | 02-02-05

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.